Dr. Szőllősi Edit
ügyvéd, biztosítási- és környezetvédelmi szakjogász
TELEFONSZÁM:
+36 20 9736 354
Képviselet szállítmánybiztosítás esetén

A közúti árufuvarozás napjainkban egy inkább előtérbe kerül, az Európai Unióban lebonyolított árukereskedelem nagyobb része közúton bonyolódik, , ehhez képest a vasúti, légi, és tengeri kereskedelem piaci részesedése jóval kisebb.

A nemzetközi árufuvarozást nemzetközi egyezmények szabályozzák, amiket a Magyar Állam is jogforrási rangra emelt. A nemzetközi közúti fuvarozás során a fuvarozó felelősségét szabályozó CMR egyezmény olyan bonyolult, jogi fogalmakkal teletűzdelt szabályozási rendszer, amiben biztosítási szakember segítsége nélkül nem lehet kiigazodni, és jogvita esetén a biztosítótól szolgáltatást eredményesen igényelni szinte lehetetlen.

A belföldi fuvarozás, és szállítmányozás jogi szabályait az új Polgári Törvénykönyv szabályozza, amiket adott káresemény esetén a szállítmánybiztosítási szerződés, és a hozzátartozó szabályzatok feltételeivel összevetve dönthető el, hogy a biztosítóval való jogvita esetén mi a megalapozott jogi állásfoglalás.

Ne nyugodjon bele, ha a szolgáltatási igényét elutasították, (az árut ellopták, megsemmisült, megrongálódott, elveszett, stb.) forduljon hozzám, és személyesen beszéljük át mi a teendő? A fuvarozás során mozgatott áruk értéke rendkívül tetemes, ezért ez a tény is amellett szól, hogy ne adja fel első körben, kérdezzen, ÉS ÉN VÁLASZOLOK.

Lépjen kapcsolatba velem!

Telefonszám: +36 20 9736 354
vagy küldjön üzenetet:

ELKÜLD
Rólam

Dr. Szőllősi Edit

ügyvéd, biztosítási- és környezetvédelmi szakjogász

Ügyvéd vagyok. Szakterületem a biztosítás- és kártérítés (baleseti- közúti baleseti), ezen belül is a személyi sérüléssel járó balesetek, gépjármű károk, valamint a környezetvédelem.

TOVÁBB
KAPCSOLAT
Szakterületek