Dr. Szőllősi Edit
ügyvéd, biztosítási- és környezetvédelmi szakjogász
TELEFONSZÁM:
+36 20 9736 354

Rólam

Ügyvéd vagyok. Szakterületem a biztosítás- és kártérítés (baleseti- közúti baleseti), ezen belül is a személyi sérüléssel járó balesetek, gépjármű károk, valamint a környezetvédelem.

A biztosítási,- és környezetvédelmi szakjogász diplomát az ELTE Jogi Továbbképző Intézetének keretében szervezett 2, 5 -2,5 éves posztgraduális képzés keretében kaptam meg. A jogi doktori diplomámat a Pécsi Janus Pannonius Egyetem Jogi karán kaptam meg.

Pályaválasztásomban nyomatékos indokként a bennem rejlő igazságérzetet nevezném meg, amit már nagyon fiatalon felfedeztem magamban, ami gyengébbek melletti kiállásban, és a körülöttem történt igazságtalanságok miatti ellenállásomban nyilvánult meg. Először a bírói hivatást választottam, és a Zalaegerszegi Járásbíróságon lettem fogalmazó, ahol 2 év szakmai gyakorlat után sikeresen szakvizsgáztam. Titkári kinevezésem után azonban jogtanácsos lettem egy termelő üzemben, majd ezt követően egy nagy biztosító társaságnál, már, mint biztosítási szakjogász lettem jogtanácsos. Innen elindulva közalkalmazott lettem, majd 1994. április óta a Zala Megyei Ügyvédi Kamara tagja vagyok, mint egyéni ügyvéd. Később egy másik biztosító társaság megbízott ügyvédje voltam két, Dunántúli megyében. Mivel mindkét oldalon ügyfél, és biztosítói oldalon is dolgoztam, ez teljesebbé tette rálátásomat a jogviták kezelésére, és a biztosítók kárrendezési gyakorlatára. Hazánkban működő, kizárólag jogvédelmi biztosításokat művelő biztosító társaságnak is dolgozom, az ügyvédi regisztrációjukban szerepelek. A jogban járatlan, a hivataloknak, biztosítóknak, és egyéb környezetben kiszolgáltatott emberek pártfogása, jogaik kikényszerítése a szakmailag jól felkészült szervezetekkel szemben mindig nagy kihívás volt számomra, és a mai napig is az, 20 éves ügyvédi gyakorlattal a hátam mögött. Ügyvédi praxisom alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem, és szereztem, ami a korábbi biztosító társaságoknál szerzett gyakorlatra támaszkodott, és ezáltal a peren kívüli, és a peres eljárásokban összegyűjtött egyéb tapasztalatokkal gazdagodtam.

Ha honlapomat átlapozza, és az éppen Ön előtt álló jogvita megoldásához szükséges felvetéseket talált, akkor forduljon hozzám bizalommal, bárhol is lakik az országban. Az internet világában nincsenek távolságok, a megoldás ott hever az asztalon!

Lépjen kapcsolatba velem!

Telefonszám: +36 20 9736 354
vagy küldjön üzenetet:

ELKÜLD
Rólam

Dr. Szőllősi Edit

ügyvéd, biztosítási- és környezetvédelmi szakjogász

Ügyvéd vagyok. Szakterületem a biztosítás- és kártérítés (baleseti- közúti baleseti), ezen belül is a személyi sérüléssel járó balesetek, gépjármű károk, valamint a környezetvédelem.

TOVÁBB
KAPCSOLAT
Szakterületek