Dr. Szőllősi Edit
ügyvéd, biztosítási- és környezetvédelmi szakjogász
TELEFONSZÁM:
+36 20 9736 354
BALESETI KÁR
Baleset következtében károsodott az egészsége, csökkent a munkaképessége, keresetvesztesége keletkezett, járadék igénye van, elveszítette hozzátartozóját, akkor TÁJÉKOZÓDJON itt, és bízzon meg ügyének vitelével.

Közlekedési balesetet szenvedett?

Tudta, hogy az Önt vagy hozzátartozóit külföldön vagy belföldön ért balesetek jelentős részében a megsérült ingóságok, személyi sérülések (továbbá lelki és fizikai megpróbáltatások), illetve az elhunyt hozzátartozó elvesztése miatt akár nagy összegű pénzbeli kompenzációra tarthat igényt?

Fontos tudnivalók:

Közúti baleset esetén mi a teendője?

Fontos tudnivalók vaddal való ütközés esetén:

A gyorsforgalmi utakon (autóút, autópálya) történt vaddal való ütközés esetén a Kúria 197/2000.számú polgári elvi határozata alapján a vadásztársaság köteles helytállni a bekövetkezett kárért. Egyéb közutakon történt balesetek esetén is van helytállási kötelezettsége a vadásztársaságnak, de csak szűkebb körben a Vadászati törvényben szabályozott feltételek fennállása esetén.

Mindig győződjön meg a lehetőségeiről, és ehhez kérjen tanácsot tőlem.

A balesettel okozati összefüggésben keletkezett mindenfajta dologi, - és vagyoni kárát, (pld. járadékigények), valamint sérelem díjat (pszichés, és fizikai- egészségkárosodást okozó maradandó következmények) megtérítését igényelheti a károkozó személytől, egészségügyi intézménytől, ill. felelősségbiztosítójától,és a vadásztársaságtól.

Praxisom 20 éves tapasztalata azt mutatja, hogy a személyi sérüléses közlekedési balesetet szenvedett, illetve a balesetben elhunyt hozzátartozói nincsenek tisztában a jogaikkal, nem ismerik azokat a jogcímeket, melyek alapján a biztosító társaság felé egyáltalán az igényeiket bejelenthetik, illetve a baleset által okozott fizikális és mentális sérülések miatt kártérítést érvényesíthetnek.

Ha megtisztel bizalmával, és kapcsolatba lép velem, akár most az oldal alján található elérhetőségeim valamelyikén, akkor a következő szolgáltatásban lesz része:

Azoknak a közlekedési baleseti sérülteknek járadékai, amelyeket még az 1970-es években állapítottak meg, akkor, amikor a kötelező gépjármű felelősség biztosítás még nem szerződéses formában köttetett, hanem a „benzin árába” volt beépítve, hosszú évtizedek óta nincsenek a jelen gazdasági helyzetben érvényesülő értékviszonyhoz igazítva. Ezeket egy Állami Intézmény folyósítja.

Ha Ön is érintett, vagy ismer olyan embert, akinél ez helyzet fennáll, jelentkezzen az alábbi elérhetőségeim valamelyikén.

Lépjen kapcsolatba velem!

Telefonszám: +36 20 9736 354
vagy küldjön üzenetet:

ELKÜLD
Rólam

Dr. Szőllősi Edit

ügyvéd, biztosítási- és környezetvédelmi szakjogász

Ügyvéd vagyok. Szakterületem a biztosítás- és kártérítés (baleseti- közúti baleseti), ezen belül is a személyi sérüléssel járó balesetek, gépjármű károk, valamint a környezetvédelem.

TOVÁBB
KAPCSOLAT
Szakterületek