Dr. Szőllősi Edit
ügyvéd, biztosítási- és környezetvédelmi szakjogász
TELEFONSZÁM:
+36 20 9736 354
Balesetbiztosítás, betegségbiztosítás, életbiztosítás eseteiben

Az életünk felgyorsult, és ebben a rohanásban következnek be olyan események, - amikor egészségünk csorbul, kiesünk a munkából, kórházba kerülünk, stb.- amelyek megakadályozzák korábbi életvitelünket. Ezeknek a hátrányoknak a kiküszöbölésére, mérséklésére egyre többen gondoskodnak magukról, és családjukról, és ezért kötnek élet- és egyéb személybiztosításokat.

Ha

akkor, Ön szakember segítségére szorul.

Ezekben az egyszerűnek tűnő esetekben is előállhatnak olyan körülmények, amelyek miatt a biztosító (elutasítja a szolgáltatást, vagy csak részteljesítést nyújt. Ezt megelőzendő , vagy ha már megtörtént az elutasítás, vagy a részteljesítés, akkor a szabályzatok részleteiben való eligazodást bízza rám, mert azok ismeretében dönthető el, hogy megalapozott-e az elutasítás, vagy a részteljesítés.

A Magyar Államvasutak (a személyi szállítást végző MÁV START Zrt.) szolgáltatását igénybe vevők (utasok) által utazásuk során, a vonatról való le- és felszálláskor bekövetkezett balesetekért kártérítési felelősséggel tartozik. Ugyanez a VOLÁN Zrt. által bonyolított tömegközlekedésre is vonatkozik. Mindkét esetben két jogcímen lehet kárigényt érvényesíteni (a kötelező gépjármű felelősség biztosítás, és a kötelező utasbiztosítás feltételei szerint.) Ez a sérelemdíjtól, a járadékigényig, a kórházi napi térítéstől a rokkantsági, műtéti kockázaton át, a haláleseti szolgáltatásig terjed.

Tapasztataim szerint a tömegközlekedési cégek, és biztosítóik sokféle – sokszor megalapozatlan - indokkal utasítanak el súlyos személyi sérülés miatt bejelentett kárigényeket. Ne próbálkozzon egyedül, hanem kérje szakember segítségét, és ezzel lehetőséget ad saját magának a peren kívüli megegyezésre.

FONTOS!

Ha ezt megtette, akkor ;

Lépjen kapcsolatba velem!

Telefonszám: +36 20 9736 354
vagy küldjön üzenetet:

ELKÜLD
Rólam

Dr. Szőllősi Edit

ügyvéd, biztosítási- és környezetvédelmi szakjogász

Ügyvéd vagyok. Szakterületem a biztosítás- és kártérítés (baleseti- közúti baleseti), ezen belül is a személyi sérüléssel járó balesetek, gépjármű károk, valamint a környezetvédelem.

TOVÁBB
KAPCSOLAT
Szakterületek